Olimp Carbonox – 1000 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

CARBONOX® – suplement diety w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące. Kompozycja składników energetycznych – węglowodanów o zróżnicowanych wielkościach cząstek: maltodekstryn, szybko działającej glukozy oraz innowacyjnej izomaltulozy** o przedłużonym uwalnianiu. Produkt uzupełniono o witaminy, minerały oraz L-argininę – składnik pokarmowy, z którego powstają w organizmie związki aktywne biologicznie, takie jak np. tlenek azotu (NO). 2Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku).

Skład

Olimp Carbonox® - suplement diety w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące.

Składniki: kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, glukoza, izomaltuloza**), chlorowodorek L-argininy, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; składniki mineralne (sole wapniowe kwasu ortofosforowego, węglan wapnia, węglan magnezu, fumaran żelaza (II), siarczan manganu, jodek potasu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, selenian (IV) sodu), aromaty, witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna – biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). 

(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

**Izomaltuloza jest źrdódłem glukozy i fruktozy.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

Informacja o wartości odżywczej 1 porcja (50 g) 2 porcje (100 g) 3 porcje (150 g)  4 porcje (200 g)
Wartość energetyczna 816 kJ/ 192 kcal 1632 kJ/ 384 kcal 2448 kJ/ 576 kcal 3264 kJ/ 760 kcal
Tłuszcz,
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Węglowodany, 
w tym: cukry
48 g
13 g
95 g
25 g
143 g
38 g
190 g
50 g
Błonnik 0 g 0 g 0 g 0 g
Białko 0,5 g 1 g 1,5 g 2 g
Sól 0,03 g 0,05 g 0,08 g 0,10 g
L-arginina HCI,
w tym: L-arginina
500 mg
410 mg
1000 mg
820 mg
1500 mg
1230 mg
2000 mg
1640 mg
Witaminy:
Wit. A (µg RE) 160 µg (20%*) 320 µg (40%*) 480 µg (60%*) 640 µg (80%*)
Wit. D 1 µg (20%*) 2 µg (40%*) 3 µg (60%*) 4 µg (80%*)
Wit. E (mg α-TE) 2,4 mg (20%*) 4,8 mg (40%*) 7,2 mg (60%*) 9,6 mg (80%*)
Wit. C 16 mg (20%*) 32 mg (40%*) 48 mg (60%*) 64 mg (80%*)
Tiamina (Wit. B1) 0,22 mg (20%*) 0,44 mg (40%*) 0,66 mg (60%*) 0,88 mg (80%*)
Riboflawina (Wit. B2) 0,28 mg (20%*) 0,56 mg (40%*) 0,84 mg (60%*) 1,12 mg (80%*)
Niacyna (mg NE) 3,2 mg (20%*) 6,4 mg (40%*) 9,6 mg (60%*) 12,8 mg (80%*)
Wit. B6 0,28 mg (20%*) 0,56 mg (40%*) 0,84 mg (60%*) 1,12 mg (80%*)
Kwas foliowy 40 µg (20%*) 80 µg (40%*) 120 µg (60%*) 160 µg (80%*)
Wit. B12 0,5 µg (20%*) 1 µg (40%*) 1,5 µg (60%*) 2 µg (80%*)
Biotyna 10 µg (20%*) 20 µg (40%*) 30 µg (60%*) 40 µg (80%*)
Kwas pantotenowy 1,2 mg (20%*) 2,4 mg (40%*) 3,6 mg (60%*) 4,8 mg (80%*)
Składniki mineralne:
Wapń 88 mg  176 mg (22%*) 264 mg (33%*) 352 mg (44%*)
Magnez 41,3 mg 82,5 mg (22%*) 124 mg (33%*) 165 mg (44%*)
Żelazo 6 mg (43%*) 12 mg (86%*) 18 mg (129%*) 24 mg (171%*)
Mangan 1 mg (50%*) 2 mg (100%*) 3 mg (150%*) 4 mg (200%*)
Selen 4 µg 8 µg (15%*) 12 µg (22%*) 16 µg (29%*)
Chrom 37,5 µg (94%*) 75 µg (188%*) 112,5 µg (281%*) 150 µg (375%*)
Molibden 3,8 µg 7,5 µg (15%*) 11,3 µg (23%*) 15 µg (30%*)
Jod 38 µg (25%*) 75 µg (50%*) 112,5 µg (75%*) 150 µg (100%*)
 
*RWS- referencyjne wartości spożycia.

Zastosowanie

Olimp Carbonox® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition przeznaczony dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, wykonujących bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny.

Zalecana dzienna porcja: 1 porcja dziennie. 1 porcję (50 g = 1 miarkę) rozpuścić w 100 ml*** wody i wypić na 30 min. przed lub bezpośrednio po treningu. 

Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

***Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00