Olimp Mr Zerro Protein Bar + – 50 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

Mr Zerro Protein Bar+ **Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Skład

Olimp Mr Zerro Protein Bar+ **Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych oraz bakterii kwasu mlekowego. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Składniki: 30% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), białko jaja, hydrolizat kolagenu], 20% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], fruktooligosacharydy, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), polidekstroza, tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1% malina liofilizowana, aromaty (zawierają mleko), substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), regulator kwasowości – kwas cytrynowy; emulgator – lecytyny (sojowe); barwnik – karmin; sól, amid kwasu nikotynowego – niacyna, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, chlorowodorek tiaminy – tiamina
(wit. B1), jodek potasu, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(III) i jego sześciowodzian, cholekalcyferol – wit. D. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (baton 50 g)
Wartość energetyczna 1636 kJ/ 393 kcal 813 kJ/ 195 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
19 g
9,4 g
6,6 g
3,3 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym
alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
26 g
13 g

20 g
3,5 g
1,7 g

10 g
Błonnik 17 g 8,4 g
Białko 26 g 13 g
Sól 0,19 g 0,10 g
Wit. D 5 μg (100%#) 2,5 μg (50%#)
Tiamina (wit. B1) 0,34 mg (30%#) 0,17 mg (15%#)
Niacyna 4,8 mg (30%#) 2,4 mg (15%#)
Wit. B6 0,42 mg (30%#) 0,21 mg (15%#)
Cynk 3 mg (30%#) 1,5 mg (15%#)
Selen 16,5 μg (30%#) 8,25 μg (15%#)
Chrom 12 μg (30%#) 6 μg (15%#)
Jod 45 μg (30%#) 22,5 μg (15%#)
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG 2 mld (2x109 CFU##) 1 mld (1x109 CFU##)

#RWS – referencyjne wartości spożycia.

##CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii.

Zastosowanie

Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

***Ilustracja ma na celu jedynie przedstawienie smaku i aromatu produktu.

Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.

 

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00