Olimp Im Pro Protein Bar – 40 g
Opis produktu
Olimp I’M PRO Protein Bar – *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku ciasteczkowym, z warstwa o smaku ciasteczkowym (18%) i chrupkami (9%), w białej czekoladzie (31%). Zawiera substancje słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niska zawartością cukrów. Z wysoka zawartością błonnika pokarmowego. Smak: Yummy Cookie.
Skład
Smak: Yummy Cookie
Olimp I'M PRO Protein Bar - *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku ciasteczkowym, z warstwa o smaku ciasteczkowym (18%) i chrupkami (9%), w białej czekoladzie (31%). Zawiera substancje słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niska zawartością cukrów. Z wysoka zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 31% biała czekolada z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, emulgator – lecytyny (sojowe); aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (1 baton - 40 g) |
Wartość energetyczna | 1773 kJ/ 424 kcal | 715 kJ/ 171 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g 9,8 | 8,1 g 3,9 g |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 32 g 3,8 g 27 g | 13 g 1,5 g 11 g |
Błonnik | 6,2 g | 2,5 g |
Białko | 32 g | 13 g |
Sól | 0,38 g | 0,15 g |
Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
Cynk (Albion™) | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Smak: Coffee Delight
Olimp I'M PRO Protein Bar - *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku kawowym, z warstwa o smaku kawowym (18%) i chrupkami (9%), w białej czekoladzie (31%). Zawiera substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 31% biała czekolada z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, emulgator – lecytyny (sojowe); aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (1 baton - 40 g) |
Wartość energetyczna | 1773 kJ/ 424 kcal | 713 kJ/ 171 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g 9,8 | 8,1 g 3,9 g |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 32 g 3,8 g 27 g | 13 g 1,5 g 11 g |
Błonnik | 6,2 g | 2,5 g |
Białko | 32 g | 13 g |
Sól | 0,38 g | 0,15 g |
Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
Cynk (Albion™) | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Smak: Krem orzechowy
I'M PRO PROTEIN BAR *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku kremu orzechowego, z warstwą o smaku arachidowym (18%) i chrupkami (9%), w mlecznej czekoladzie (29,5%), dekorowany czekoladą (1,5%). Zawiera substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 29,5% czekolada mleczna z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1,5% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], emulgator – lecytyny (sojowe); aromat [zawiera orzeszki ziemne (arachidowe)], regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 35%, masa mleczna minimum 21%.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (1 baton - 40 g) |
Wartość energetyczna | 1751 kJ/ 419 kcal | 705 kJ/ 169 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g 9,5 | 7,9 g 3,8 g |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 31 g 3,6 g 26 g | 12 g 1,4 g 10 g |
Błonnik | 6,9 g | 2,8 g |
Białko | 32 g | 13 g |
Sól | 0,38 g | 0,15 g |
Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
Cynk (Albion™) | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), nasion sezamu, ryb.
Zastosowanie
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00