Olimp Im Pro Protein Bar – 40 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

Olimp I’M PRO Protein Bar – *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku ciasteczkowym, z warstwa o smaku ciasteczkowym (18%) i chrupkami (9%), w białej czekoladzie (31%). Zawiera substancje słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niska zawartością cukrów. Z wysoka zawartością błonnika pokarmowego. Smak: Yummy Cookie.

Skład

Smak: Yummy Cookie

Olimp I'M PRO Protein Bar - *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku ciasteczkowym, z warstwa o smaku ciasteczkowym (18%) i chrupkami (9%), w białej czekoladzie (31%). Zawiera substancje słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niska zawartością cukrów. Z wysoka zawartością błonnika pokarmowego.

Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 31% biała czekolada z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, emulgator – lecytyny (sojowe); aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu.

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (1 baton - 40 g)
Wartość energetyczna 1773 kJ/ 424 kcal 715 kJ/ 171 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
20 g
9,8
8,1 g
3,9 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
32 g
3,8 g
27 g
13 g
1,5 g
11 g
Błonnik 6,2 g 2,5 g
Białko  32 g  13 g
Sól 0,38 g 0,15 g
Witamina D 1,875 μg (37,5%#) 0,75 μg (15%#)
Magnez 140,6 mg (37,5%#) 56,25 mg (15%#)
Cynk (Albion™) 3,75 mg (37,5%#) 1,5 mg (15%#)

#RWS - referencyjne wartości spożycia.

Smak: Coffee Delight

Olimp I'M PRO Protein Bar - *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku kawowym, z warstwa o smaku kawowym (18%) i chrupkami (9%), w białej czekoladzie (31%). Zawiera substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 31% biała czekolada z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, emulgator – lecytyny (sojowe); aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu.

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (1 baton - 40 g)
Wartość energetyczna 1773 kJ/ 424 kcal 713 kJ/ 171 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
20 g
9,8
8,1 g
3,9 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
32 g
3,8 g
27 g
13 g
1,5 g
11 g
Błonnik 6,2 g 2,5 g
Białko  32 g  13 g
Sól 0,38 g 0,15 g
Witamina D 1,875 μg (37,5%#) 0,75 μg (15%#)
Magnez 140,6 mg (37,5%#) 56,25 mg (15%#)
Cynk (Albion™) 3,75 mg (37,5%#) 1,5 mg (15%#)

#RWS - referencyjne wartości spożycia.

Smak: Krem orzechowy

I'M PRO PROTEIN BAR *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku kremu orzechowego, z warstwą o smaku arachidowym (18%) i chrupkami (9%), w mlecznej czekoladzie (29,5%), dekorowany czekoladą (1,5%). Zawiera substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 29,5% czekolada mleczna z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1,5% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], emulgator – lecytyny (sojowe); aromat [zawiera orzeszki ziemne (arachidowe)], regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 35%, masa mleczna minimum 21%.

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (1 baton - 40 g)
Wartość energetyczna 1751 kJ/ 419 kcal 705 kJ/ 169 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
20 g
9,5
7,9 g
3,8 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
31 g
3,6 g
26 g
12 g
1,4 g
10 g
Błonnik 6,9 g 2,8 g
Białko  32 g  13 g
Sól 0,38 g 0,15 g
Witamina D 1,875 μg (37,5%#) 0,75 μg (15%#)
Magnez 140,6 mg (37,5%#) 56,25 mg (15%#)
Cynk (Albion™) 3,75 mg (37,5%#) 1,5 mg (15%#)

#RWS - referencyjne wartości spożycia.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), nasion sezamu, ryb.

Zastosowanie

Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00