Olimp Pure Whey Isolate 95® – 1800 g
Opis produktu
Pure Whey Isolate 95® – suplement diety. Izolat białek serwatkowych w proszku instant. Zawiera substancje słodzące. Wysokiej jakości izolat białek serwatkowych (WPI). Białka pozyskiwane w procesie mikrofiltracji CFM nie ulegają denaturacji, dzieki czemu zachowują swoja strukturę i aktywność. Białko przyczynia sie do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Skład
Olimp Pure Whey Isolate 95® - suplement diety. Izolat białek serwatkowych w proszku instant. Zawiera substancje słodzące.
Wysokiej jakości izolat białek serwatkowych (WPI). Białka pozyskiwane w procesie mikrofiltracji CFM nie ulegają denaturacji, dzieki czemu zachowują swoja strukturę i aktywność. Białko przyczynia sie do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Składniki: 97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; sól, witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna – biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F).
(A)-(F) – W zależności od smaku produktu symbol (A-F) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Wartość odżywcza | na porcję (35 g + 115 ml1 wody) | na 2 porcje (70 g + 230 ml1 wody) | na 3 porcje (105 g + 345 ml1 wody) | w 100 g |
Wartość energetyczna | 516 kJ/ 123 kcal | 1031 kJ/ 246 kcal | 1546 kJ/ 370 kcal | 1473 kJ/ 352 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,5 g 0,2 g | < 0,5 g 0,4 g | 0,5 g 0,5 g | 0,5 g 0,5 g |
Węglowodany w tym cukry | < 0,5 g < 0,5 g | 0,7 g 0,7 g | 1,1 g 1,1 g | 1,0 g 1,0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 30 g | 60 g | 90 g | 86 g |
Sól | 0,29 g | 0,58 g | 0,87 g | 0,83 g |
Witamina A (μg RE) | 42 μg | 84 μg | 126 μg (16%*) | 120 μg (15%*) |
Witamina D | 0,26 μg | 0,53 μg | 0,79 μg (16%*) | 0,75 μg (15%*) |
Witamina E (mg α-TE) | 0,63 mg | 1,26 mg | 1,89 mg (16%*) | 1,80 mg (15%*) |
Tiamina (wit. B1) | 0,06 mg | 0,12 mg | 0,18 mg (16%*) | 0,17 mg (15%*) |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (16%*) | 0,21 mg (15%*) |
Niacyna (mg NE) | 0,8 mg | 1,7 mg | 2,5 mg (16%*) | 2,4 mg (15%*) |
Kwas pantotenowy | 0,3 mg | 0,6 mg | 0,95 mg (16%*) | 0,9 mg (15%*) |
Witamina B6 | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (16%*) | 0,21 mg (15%*) |
Kwas foliowy | 11 μg | 21 μg | 32 μg (16%*) | 30 μg (15%*) |
Witamina B12 | 0,13 μg | 0,27 μg | 0,40 μg (16%*) | 0,38 μg (15%*) |
Biotyna | 2,6 μg | 5,2 μg | 7,9 μg (16%*) | 7,5 μg (15%*) |
Witamina C | 4,2 mg | 8,4 mg | 12,6 mg (16%*) | 12,0 mg (15%*) |
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
*RWS - referencyjne wartości spozycia.
Aminogram wzorcowy # | na 35 g | na 100 g |
L-alanina | 1,3095 g | 4,365 g |
L-arginina | 0,54999 g | 1,8333 g |
kwas L-asparaginowy | 2,8809 g | 9,603 g |
L-cysteina | 0,54999 g | 1,8333 g |
kwas L-glutaminowy | 4,74039 g | 15,8013 g |
Glicyna | 0,36666 g | 1,2222 g |
L-histydyna | 0,44523 g | 1,4841 g |
*/** L-izoleucyna | 1,67616 g | 5,5872 g |
*/**L-leucyna | 2,77614 g | 9,2538 g |
* L-lizyna | 2,51424 g | 8,3808 g |
* L-metionina | 0,57618 g | 1,9206 g |
*/*** L-fenyloalanina | 0,7857 g | 2,619 g |
L-prolina | 1,44045 g | 4,8015 g |
L-seryna | 1,20474 g | 4,0158 g |
* L-treonina | 1,75473 g | 5,8491 g |
*/*** L - tryptofan | 0,36666 g | 1,2222 g |
*** L-tyrozyna | 0,68094 g | 2,2698 g |
*/** L-walina | 1,54521 g | 5,1507 g |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Zastosowanie
1Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00