Olimp Profi Mass® – 1000 g
Opis produktu
PROFI MASS – suplement diety. Białkowo-węglowodanowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące. Kompleksowa kompozycja, której bazę stanowi zaawansowana formuła białkowa, zawierająca matrix szybko działającego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek serwatki z wolno wchłanianą kazeiną micelarną. *Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, tworzącej beztłuszczową masę ciała. Kompleks złożonych węglowodanów oparty jest o długołańcuchowe maltodekstryny oraz wielkocząsteczkową woskową skrobię kukurydzianą – Waxy Maize, która cechuje się niskim indeksem glikemicznym. Węglowodany te, charakteryzujące się przedłużoną kinetyką wchłaniania, stanowią doskonałe źródło stopniowo uwalnianej energii. Produkt uzupełniony jest olejem MCT, L-glutaminą i tauryną.
Skład
Olimp Profi Mass® - suplement diety. Białkowo-węglowodanowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące.
Kompleksowa kompozycja, której bazę stanowi zaawansowana formuła białkowa, zawierająca matrix szybko działającego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek serwatki z wolno wchłanianą kazeiną micelarną. *Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, tworzącej beztłuszczową masę ciała. Kompleks zlożonych węglowodanów oparty jest o długołańcuchowe maltodekstryny oraz wielkocząsteczkową woskową skrobię kukurydzianą - Waxy Maize, która cechuje się niskim indeksem glikemicznym. Węglowodany te, charakteryzujące się przedłużoną kinetyką wchłaniania, stanowią doskonałe źródło stopniowo uwalnianej energii. Produkt uzupełniony jest olejem MCT, L-glutaminą i tauryną.
Składniki: 56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza**), aromaty, 0,7% olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; 0,5% tauryna, 0,25% L-glutamina, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
** Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Informacja o wartości odżywczej | Na porcję (50 g) | Na 2 porcje (100 g) | Na 3 porcje (150 g) | Na 4 porcje (200 g) |
Wartość energetyczna | 809 kJ/ 191 kcal | 1619 kJ/ 382 kcal | 2429 kJ/ 573 kcal | 3238 kJ/ 765 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g 1,9 g | 4,7 g 3,8 g | 7,1 g 5,7 g | 9,4 g 7,6 g |
Węglowodany w tym cukry | 20 g 3,5 g | 40 g 7,0 g | 60 g 11 g | 80 g 14 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 23 g | 45 g | 68 g | 90 g |
Sól | 0,13 g | 0,25 g | 0,38 g | 0,50 g |
Tauryna | 250 mg | 500 mg | 750 mg | 1000 mg |
L-glutamina | 125 mg | 250 mg | 375 mg | 500 mg |
Olej MCT | 350 mg | 700 mg | 1050 mg | 1400 mg |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy | na 100g | na 50g (porcja) |
L-alanina | 2201 mg | 1100 mg |
L-arginina | 957 mg | 479 mg |
kwas L-asparaginowy | 4795 mg | 2397 mg |
L-cysteina | 988 mg | 494 mg |
kwas L-glutaminowy | 8147 mg | 4074 mg |
Glicyna | 649 mg | 324 mg |
L-histydyna | 781 mg | 391 mg |
*/** L-izoleucyna | 2808 mg | 1404 mg |
*/** L-leucyna | 4633 mg | 2316 mg |
* L-lizyna | 4196 mg | 2098 mg |
* L-metionina | 999 mg | 500 mg |
*/*** L-fenyloalanina | 1349 mg | 674 mg |
L-prolina | 2444 mg | 1222 mg |
L-seryna | 2038 mg | 1019 mg |
* L-treonina | 2935 mg | 1467 mg |
*/*** L-tryptofan | 647 mg | 323 mg |
*** L-tyrozyna | 1163 mg | 582 mg |
*/** L-walina | 2599 mg | 1300 mg |
Aminokwasy łącznie | 44328 mg | 22164 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
Zastosowanie
Olimp Profi Mass® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition, który jest przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do utzrymania i wzrostu beztłuszczowej masy ciała, głównie dla osób ćwiczących rekreacyjnie i sportowców.
Zalecana dzienna porcja: 1-4 porcji dziennie – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem. 1 porcję (50 g = 1½ miarki) rozpuścić w 100 ml1 wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
1Aby dostosować intensywność smaku do indywidulanych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00