Olimp Hi Protein Brownie – 500 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

HI PROTEIN BROWNIE. Zawiera substancje słodzące. Proteinowe babeczki brownie o smaku czekoladowym w proszku.

Skład

Składniki: 54% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), mleko pełne w proszku, aromaty, mąka owsiana, 6% płatki czekolady (miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (z soi)), substancja słodząca – ksylitol; 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; sól, substancje słodzące – glikozydy stewiolowe, acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi).

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

Informacja o wartości odżywczej

Na porcję (50 g)

Na 100 g proszku

Wartość energetyczna

833 kJ/ 199 kcal

1666 kJ/ 398 kcal

Tłuszcz,
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone

4,0 g
1,0 g

8,0 g
2,0 g

Węglowodany,
w tym: cukry

9,0 g 
4,5 g

18 g
9,0 g

Błonnik

 1,4 g

2,8 g

Białko

 24 g

48 g

Sól

 0,80 g

1,6 g

500 g/ 1,1 lbs
10 porcji
10 x 3 babeczki = 30 babeczek (muffinek)

Zastosowanie

Proteinowe babeczki Olimp HI Protein Brownie o smaku czekoladowym w proszku to połączenie tradycyjnego smaku, nowoczesnej receptury oraz element wysokobiałkowej diety i zdrowego trybu życia.

Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. 

Sposób przygotowania: 1 porcję (50 g proszku = 1½ miarki) wymieszać z 80 ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do ¾ wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C. Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00