Olimp Gain Bolic 6000® – 3500 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

GAIN BOLIC 6000® – suplement diety. Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodząca. Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym oraz białek, wzbogacona o odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Konsumpcja kreatyny przyczynia się do zwiększenia wydolności fizycznej podczas krótkotrwałych, powtarzających się ćwiczeń o dużej intensywności (korzystny efekt dotyczy konsumpcji 3 g kreatyny dziennie). Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku).

Skład

Olimp Gain Bolic 6000® - suplement diety. Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancję słodzącą.

Smak truskawkowy

Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi);  barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (0), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F): błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).

(A)-(Z) — W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Wersja: 8

Smak czekoladowy

Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi); barwnik - E 150c.

Wersja: 13

Smak waniliowy

Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi).

Wersja: 9

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

Wartość odżywcza Na porcję (100 g) 
Na 2 porcje (200 g) 
Na 3 porcje (300 g)
Wartość energetyczna
1597 kJ/ 376 kcal 3194 kJ/ 752 kcal 4790 kJ/ 1129 kcal
Tłuszcz,
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe
1,8 g
1,0 g
3,6 g
2,0 g
5,4 g
3,0 g
Węglowodany,
w tym: cukry
75 g
32 g
150 g
64 g
225 g
96 g
Błonnik 0 g 0 g 0 g
Białko
15 g 30 g 45 g
Sól
0,43 g 0,86 g 1,3 g
Monohydrat kreatyny,
w tym: kreatyna
1500 mg
1320 mg
3000 mg
2640 mg
4500 mg
3960 mg
Tauryna
500 mg 1000 mg 1500 mg
Aminogram wzorcowy #
Aminokwasy na 100 g 
łącznie: 14500 mg
w tym:  
Kwas glutaminowy 2470 mg
*/**L-leucyna 1250 mg
Kwas asparaginowy 1570 mg
*L-lizyna 1300 mg
L-prolina 1100 mg
*/**L-walina 850 mg
*/**L-izoleucyna 680 mg
*L-treonina 750 mg
L-alanina 660 mg
L-seryna 840 mg
*/***L-fenyloalanina 720 mg
***L-tyrozyna 810 mg
L-arginina 350 mg
L-glicyna 340 mg
*L-metionina 240 mg
L-histydyna 310 mg
L-cysteina 116 mg
*/***L-tryptofan 180 mg

# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.

* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione
*** - aminokwasy aromatyczne

Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).

Zastosowanie

Olimp Gain Bolic 6000® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition, który przeznaczony jest dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, dążących do rozwoju masy mięśniowej oraz wykonujących bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.

Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie pomiędzy posiłkami lub na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (100 g = 2 miarki) należy rozpuścić w 170 ml2 wody, używając do tego shakera przez co najmniej 10 sekund. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 2Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00