Olimp Gain Bolic 6000® – 3500 g
Opis produktu
GAIN BOLIC 6000® – suplement diety. Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodząca. Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym oraz białek, wzbogacona o odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Konsumpcja kreatyny przyczynia się do zwiększenia wydolności fizycznej podczas krótkotrwałych, powtarzających się ćwiczeń o dużej intensywności (korzystny efekt dotyczy konsumpcji 3 g kreatyny dziennie). Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku).
Skład
Olimp Gain Bolic 6000® - suplement diety. Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancję słodzącą.
Smak truskawkowy
Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (0), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F): błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) — W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wersja: 8
Smak czekoladowy
Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi); barwnik - E 150c.
Wersja: 13
Smak waniliowy
Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi).
Wersja: 9
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Wartość odżywcza | Na porcję (100 g) | Na 2 porcje (200 g) | Na 3 porcje (300 g) |
Wartość energetyczna | 1597 kJ/ 376 kcal | 3194 kJ/ 752 kcal | 4790 kJ/ 1129 kcal |
Tłuszcz, w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 1,8 g 1,0 g | 3,6 g 2,0 g | 5,4 g 3,0 g |
Węglowodany, w tym: cukry | 75 g 32 g | 150 g 64 g | 225 g 96 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 15 g | 30 g | 45 g |
Sól | 0,43 g | 0,86 g | 1,3 g |
Monohydrat kreatyny, w tym: kreatyna | 1500 mg 1320 mg | 3000 mg 2640 mg | 4500 mg 3960 mg |
Tauryna | 500 mg | 1000 mg | 1500 mg |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy | na 100 g | |
łącznie: | 14500 mg | |
w tym: | ||
Kwas glutaminowy | 2470 mg | |
*/**L-leucyna | 1250 mg | |
Kwas asparaginowy | 1570 mg | |
*L-lizyna | 1300 mg | |
L-prolina | 1100 mg | |
*/**L-walina | 850 mg | |
*/**L-izoleucyna | 680 mg | |
*L-treonina | 750 mg | |
L-alanina | 660 mg | |
L-seryna | 840 mg | |
*/***L-fenyloalanina | 720 mg | |
***L-tyrozyna | 810 mg | |
L-arginina | 350 mg | |
L-glicyna | 340 mg | |
*L-metionina | 240 mg | |
L-histydyna | 310 mg | |
L-cysteina | 116 mg | |
*/***L-tryptofan | 180 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione
*** - aminokwasy aromatyczne
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
Zastosowanie
Olimp Gain Bolic 6000® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition, który przeznaczony jest dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, dążących do rozwoju masy mięśniowej oraz wykonujących bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie pomiędzy posiłkami lub na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (100 g = 2 miarki) należy rozpuścić w 170 ml2 wody, używając do tego shakera przez co najmniej 10 sekund. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
2Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00