Olimp Profi Mass® – 2500 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

PROFI MASS – suplement diety. Białkowo-węglowodanowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące. Kompleksowa kompozycja, której bazę stanowi zaawansowana formuła białkowa, zawierająca matrix szybko działającego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek serwatki z wolno wchłanianą kazeiną micelarną. *Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, tworzącej beztłuszczową masę ciała. Kompleks złożonych węglowodanów oparty jest o długołańcuchowe maltodekstryny oraz wielkocząsteczkową woskową skrobię  kukurydzianą – Waxy Maize, która cechuje się niskim indeksem glikemicznym. Węglowodany te, charakteryzujące się przedłużoną kinetyką wchłaniania, stanowią doskonałe źródło stopniowo uwalnianej energii. Produkt uzupełniony jest olejem MCT, L-glutaminą i tauryną.

Skład

PROFI MASS Suplement diety. Białkowo-węglowodanowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące. Kompleksowa kompozycja, której bazę stanowi zaawansowana formuła białkowa, zawierająca matrix szybko działającego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek serwatki z wolno wchłanianą kazeiną micelarną. *Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, tworzącej beztłuszczową masę ciała. Kompleks złożonych węglowodanów oparty jest o długołańcuchowe maltodekstryny oraz wielkocząsteczkową woskową skrobię kukurydzianą — Waxy Maize, która cechuje się niskim indeksem glikemicznym. Węglowodany te, charakteryzujące się przedłużoną kinetyką wchłaniania, stanowią doskonałe źródło stopniowo uwalnienej energii. Produkt uzupełniony jest olejem MCT, L-glutaminą i tauryną. 

Składniki: 56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), micelarna kazeina (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza*), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; tauryna, L-glutamina, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Informacja o wartości odżywczej Na porcję (50 g) Na 2 porcje (100 g) 
Na 3 porcje (150 g) 
Na 4 porcje (200 g)
Wartość energetyczna 809 kJ/ 191 kcal 1619 kJ/ 382 kcal 2429 kJ/ 573 kcal 3238 kJ/ 765 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,3 g
1,9 g
4,7 g
3,8 g
7,1 g
5,7 g
9,4 g
7,6 g
Węglowodany
w tym cukry
20 g
3,5 g
40 g
7,0 g
60 g
11 g
80 g
14 g
Błonnik 0 g 0 g 0 g 0 g
Białko 23 g 45 g 68 g 90 g
Sól
0,13 g 0,25 g 0,38 g 0,50 g
Tauryna
250 mg 500 mg 750 mg 1000 mg
L-glutamina
125 mg 250 mg 375 mg 500 mg
Olej MCT
350 mg 700 mg 1050 mg 1400 mg

 

Aminogram wzorcowy #
Aminokwasy na 100 g na 50 g (porcja) 
L-alanina 2201 mg 1100 mg
L-arginina 957 mg 479 mg
kwas L-asparaginowy 4795 mg 2397 mg
L-cysteina 988 mg 494 mg
kwas L-glutaminowy 8147 mg 4074 mg
Glicyna 649 mg 324 mg
L-histydyna 781 mg 391 mg
*/** L-izoleucyna 2808 mg 1404 mg
*/** L-leucyna 4633 mg 2316 mg
* L-lizyna 4196 mg 2098 mg
* L-metionina 999 mg 500 mg
*/*** L-fenyloalanina 1349 mg 674 mg
L-prolina 2444 mg 1222 mg
L-seryna 2038 mg 1019 mg
* L-treonina 2935 mg 1467 mg
*/*** L-tryptofan 647 mg 323 mg
*** L-tyrozyna 1163 mg 582 mg
*/** L-walina 2599 mg 1300 mg
Aminokwasy łącznie
44328 mg 22164 mg

# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.

* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne

Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka). 

Zastosowanie

Preparat przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do utrzymania i wzrostu beztłuszczowej masy ciała, głównie dla osób ćwiczących rekreacyjnie i sportowców. 

Zalecana dzienna porcja: 1-4 porcji dziennie – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem. 1 porcję (50 g = 1½ miarki) rozpuścić w 100 ml¹ wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

¹Aby dostosować intensywność smaku do indywidulanych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00