Olimp Veggie Protein Complex – 28 g
Opis produktu
VEGGIE PROTEIN COMPLEX – suplement diety w proszku. Koncentrat białek roślinnych. Zawiera substancje słodzące. Wegańskie, pyszne połączenie różnych rodzajów białek roślinnych (z grochu, brązowego ryżu oraz z pestek dyni). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. W produkcie występują wyłącznie aromaty naturalnego pochodzenia. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Skład
Olimp Veggie Protein Complex - suplement diety w proszku. Koncentrat białek roślinnych. Zawiera substancje słodzące. O smaku czekoladowym.
Składniki: mieszanka białek 82% (białko z grochu, białko z brązowego ryżu, białko z pestek dyni), substancja słodząca – ksylitol; 5,4% kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, fruktooligosacharydy, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja słodząca – glikozydy stewiolowe ze stewii.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
**Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu.
Olimp Veggie Protein Complex - suplement diety w proszku. Koncentrat białek roślinnych. Zawiera substancje słodzące. O smaku neutralnym.
Składniki: mieszanka białek 82% (białko z grochu, białko z brązowego ryżu, białko z pestek dyni), substancja słodząca – ksylitol; fruktooligosacharydy, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja słodząca – glikozydy stewiolowe ze stewii.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Informacja o wartości odżywczej | Na 1 porcję | Na 100 g |
Wartość energetyczna | 454 kJ/ 109 kcal | 1620 kJ/ 390 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g | 6,2 g |
Węglowodany | 3,1 g | 11 g |
Błonnik | 1,5 g | 5,5 g |
Białko | 20 g | 70 g |
Sól | 0,50 g | 1,8 g |
# Aminogram Veggie Protein Complex | ||
| porcja 28 g | 100 g produktu |
L-alanina | 0,9 g | 3,3 g |
L-arginina | 1,7 g | 6,2 g |
kwas L-asparaginowy | 2,2 g | 7,7 g |
L-cysteina | 0,3 g | 1 g |
kwas L-glutaminowy | 3,3 g | 11,9 g |
Glicyna | 0,8 g | 2,9 g |
L-histydyna | 0,5 g | 1,8 g |
*/** L-izoleucyna | 0,9 g | 3,3 g |
*/** L-leucyna | 1,6 g | 5,8 g |
* L-lizyna | 1,3 g | 4,5 g |
* L-metionina | 0,3 g | 1,1 g |
*/*** L-fenyloalanina | 1,1 g | 3,9 g |
L-prolina | 0,9 g | 3,1 g |
L-seryna | 1,0 g | 3,5 g |
* L-treonina | 0,8 g | 0,8 g |
*/*** L-tryptofan | 0,2 g | 0,8 g |
*** L-tyrozyna | 0,8 g | 2,9 g |
*/** L-walina | 1,0 g | 3,7 g |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Zastosowanie
Olimp Veggie Protein Complex to suplement diety, który jest przeznaczony dla osób aktywnych fizycznie o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, szczególnie wegan, wegetarian i nietolerujących białek zwierzęcych, dążących do rozwoju masy mięśniowej.
Zalecana dzienna porcja: 1 porcja (1 saszetka) dziennie o dowolnej porze, szczególnie pomiędzy posiłkami lub po wysiłku. 1 porcje (28 g proszku = 1 saszetka) rozpuścić w 250 ml1 wody, używając do tego shakera przez co najmniej 10 sekund. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
1Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 200-300 ml wody.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland