Olimp Mr Zerro Protein Bar + – 50 g
Opis produktu
Mr Zerro Protein Bar+ **Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Skład
Olimp Mr Zerro Protein Bar+ **Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych oraz bakterii kwasu mlekowego. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 30% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), białko jaja, hydrolizat kolagenu], 20% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], fruktooligosacharydy, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), polidekstroza, tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1% malina liofilizowana, aromaty (zawierają mleko), substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), regulator kwasowości – kwas cytrynowy; emulgator – lecytyny (sojowe); barwnik – karmin; sól, amid kwasu nikotynowego – niacyna, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, chlorowodorek tiaminy – tiamina
(wit. B1), jodek potasu, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(III) i jego sześciowodzian, cholekalcyferol – wit. D. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 50 g) |
Wartość energetyczna | 1636 kJ/ 393 kcal | 813 kJ/ 195 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g 9,4 g | 6,6 g 3,3 g |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 26 g 13 g 20 g | 3,5 g 1,7 g 10 g |
Błonnik | 17 g | 8,4 g |
Białko | 26 g | 13 g |
Sól | 0,19 g | 0,10 g |
Wit. D | 5 μg (100%#) | 2,5 μg (50%#) |
Tiamina (wit. B1) | 0,34 mg (30%#) | 0,17 mg (15%#) |
Niacyna | 4,8 mg (30%#) | 2,4 mg (15%#) |
Wit. B6 | 0,42 mg (30%#) | 0,21 mg (15%#) |
Cynk | 3 mg (30%#) | 1,5 mg (15%#) |
Selen | 16,5 μg (30%#) | 8,25 μg (15%#) |
Chrom | 12 μg (30%#) | 6 μg (15%#) |
Jod | 45 μg (30%#) | 22,5 μg (15%#) |
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG | 2 mld (2x109 CFU##) | 1 mld (1x109 CFU##) |
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
##CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii.
Zastosowanie
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
***Ilustracja ma na celu jedynie przedstawienie smaku i aromatu produktu.
Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00