Olimp I’m Veggie Bar + – 50 g

Dowiedz się więcej o programie  Olimp premium club

Opis produktu

I’M VEGGIE PROTEIN BAR+ *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwą o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodzacą. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych, ekstraktu ashwagandhy oraz bakterii kwasu mlekowego. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Skład

Olimp I’M VEGGIE PROTEIN BAR+ *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwa o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodzaca. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych, ekstraktu ashwagandhy oraz bakterii kwasu mlekowego. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niska zawartoscia cukrów. Z wysoka zawartoscia błonnika pokarmowego.

Składniki: 25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brazowego ryzu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodzaca [miazga kakaowa, substancja słodzaca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy*** z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujace wilgoc: glicerol, sorbitole; olej roslinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obnizonej zawartosci tłuszczu, izomaltuloza****, mikrokapsułkowane zywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zageszczajaca: guma arabska; aromaty [zawieraja orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

***Izomaltooligosacharydy to zródło glukozy.
****Izomaltuloza jest zródłem glukozy i fruktozy.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystujacym składniki pochodzace z mleka, jaj, orzechów, zbóz zawierajacych gluten, nasion sezamu, ryb.

Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (baton 50 g)
Wartość energetyczna 1472 kJ/ 355 kcal 736 kJ/ 178 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
17 g
8,7 g
6,9 g
3,4 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym
alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
18 g
9,2 g

15 g
2,6 g
1,3 g

7,6 g
Błonnik 26 g 13 g
Białko 23 g 11 g
Sól 0,41 g 0,21 g
Witamina B12 2,5 μg (100%#) 1,5 μg (50%#)
Cynk 10 mg (100%#) 5 mg (50%#)
Selen 55 μg (100%#) 27,5 μg (50%#)
Jod 150 μg (100%#) 75 μg (50%#)
Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® 50 mg 25 mg
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG 2 mld (2x109 CFU##) 1 mld (1x109 CFU##)

#RWS – referencyjne wartosci spozycia.
##CFU – jednostka tworzaca kolonie bakterii.

**Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: info@olimp-labs.com
+48 14 680 32 00