Olimp I’m Veggie Bar + – 50 g
Opis produktu
I’M VEGGIE PROTEIN BAR+ *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwą o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodzacą. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych, ekstraktu ashwagandhy oraz bakterii kwasu mlekowego. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Skład
Olimp I’M VEGGIE PROTEIN BAR+ *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwa o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodzaca. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych, ekstraktu ashwagandhy oraz bakterii kwasu mlekowego. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niska zawartoscia cukrów. Z wysoka zawartoscia błonnika pokarmowego.
Składniki: 25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brazowego ryzu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodzaca [miazga kakaowa, substancja słodzaca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy*** z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujace wilgoc: glicerol, sorbitole; olej roslinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obnizonej zawartosci tłuszczu, izomaltuloza****, mikrokapsułkowane zywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zageszczajaca: guma arabska; aromaty [zawieraja orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
***Izomaltooligosacharydy to zródło glukozy.
****Izomaltuloza jest zródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystujacym składniki pochodzace z mleka, jaj, orzechów, zbóz zawierajacych gluten, nasion sezamu, ryb.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 50 g) |
Wartość energetyczna | 1472 kJ/ 355 kcal | 736 kJ/ 178 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g 8,7 g | 6,9 g 3,4 g |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 18 g 9,2 g 15 g | 2,6 g 1,3 g 7,6 g |
Błonnik | 26 g | 13 g |
Białko | 23 g | 11 g |
Sól | 0,41 g | 0,21 g |
Witamina B12 | 2,5 μg (100%#) | 1,5 μg (50%#) |
Cynk | 10 mg (100%#) | 5 mg (50%#) |
Selen | 55 μg (100%#) | 27,5 μg (50%#) |
Jod | 150 μg (100%#) | 75 μg (50%#) |
Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® | 50 mg | 25 mg |
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG | 2 mld (2x109 CFU##) | 1 mld (1x109 CFU##) |
#RWS – referencyjne wartosci spozycia.
##CFU – jednostka tworzaca kolonie bakterii.
**Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland